Sunday, 14 October 2012

Love after marriageAssalmualikum semua, entry terbaru aku tentang "Bercinta selepas kahwin" a.k.a "not couple until nikah". Kalau kita dapat tengok sekarang dah banyak sangat pasangan yang bercinta selepas kahwin. Yang terbaru adalah seorang public figure mustahil korang tak kenal siapa orang ni. Seorang artis wanita iaitu Irma Hasmie.

Memang meletuplah kisah diorang ni. Sampaikan aku rasa happy sama. Vidoe wedding diorang pon aku download ( tak de keje).But now, ana tak nak bercerita tentang diorang tapi tentang seorang blogger ni. Dia punya kisah sangat menarik dan menyentuh hati ana. Mungkin dah ramai yang tahu pasal ni and dah pon kenal siapa blogger yang aku maksudkan.

Gambar selepas akad nikah

Dena Bahrin. Seorang blogger muda. Berusia 20 tahun dan sudah pon mendirikan rumah tangga. Ceritanya hampir sama macam Irma tapi sekit pon tak serupa.Hahaha..Mesti ramai cofiusekan. Ntahlah ana pon tak paham apa yang ana maksudkan.


Semua dah ready nak tahu cerita si blogger cilik ni bukan? Ok..Macam remaja-remaja lain si Dena ni jugak mempunyai lelaki yang dia minati. Tapi atas kehendak kedua orang tuanya dia mengikut rancangan kedua orang tuanya yang ingin menyatukan dia dengan seorang anak kenalan bapanya.


Macam kita jugak,bila dah parents yang tentukan soal pasangan kita mesti la kita sedikit memberontak. Bergitu jugak dengan si Dena ni. Pada mulanya dia sedikit memberontak tetapi selepas membuat solat Istiqarah dia nekad untuk terima pinangan si jejaka tersebut. Tengaoklah bertapa sweetnya diorang lamar dengan cara macam ni. So touching.

Video Dena Baharin

Alhamdulillah, Sekarang diorang pon dah hidup bahagia dan tak lama lagi Dena bakal bergelar ibu. Yahoo..Tumpang happy sekaki. Siapa cakap perlukan cinta baru kahwin?Haa..sekarang tengok bukti dah ada. Cinta lepas kahwin itu jauh lebih indah.


Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Kahwinilah wanita itu kerana empat perkara, kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikan dan kerana agamanya. Pilihlah wanita yang beragama, engkau akan selamat".

No comments:

Post a Comment